sobota, 13 lutego 2016

Pudding ryżowy na mleku kokosowym

pudding na mleku kokosowym

Królewskie sobotnie śniadanie – pudding ryżowy na mleku kokosowym, słodzony jedynie bananem, doprawiony szczyptą kardamonu. Idealne rozpoczęcie leniwego, zimowego weekendu.

Składniki:
  • 100 gramów ryżu (ja użyłam brązowego)
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1 banan
  • mielony kardamon
  • szklanka wody

  1. Blendujemy na gładką masę mleko kokosowe i banana.
  2. Wlewamy miksturę do garnka, dodajemy ryż i szklankę wody. Gotujemy, aż ryż stanie się miękki (uwaga: trzeba co jakiś czas mieszać, aby banan z mlekiem nie przypaliły się).
  3. Doprawiamy kardamonem i serwujemy na śniadanie.

    Spróbuj także: 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz