Platanowy przepis numer 2. Tym razem czas na frytki z lekką
nutą kuchni indyjskiej – to dzięki przyprawie garam masala, którą doprawiłam
platany. Lekko bananowy posmak z aromatyczną przyprawą – żadne inne frytki się
do tego nie umywają!
Składniki:
- plantan
- przyprawa garam masala *
- sól
- oliwa
- Plantany kroimy w paseczki – mniej więcej wielkości standardowych frytek.
- Obtaczamy plantany w oliwie, wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na około 20 minut. W połowie czasu obracamy plantany, aby równo się upiekły,
- Upieczone plantany oprószamy solą i indyjską przyprawą garam masala.
Spróbuj także:
Chipsy z plantanów
Bananówko-cynamonówki
Proszsz
OdpowiedzUsuńhttps://pl.wikipedia.org/wiki/Platan
no i ?? masaaakra
Usuńmasakra, chyba,że ta grana masala zabija wszystkie mączne smaki, pewnie wszystkie inne,,suche, drapiące w gardło, jesteśmy otwarci na nowe smaki ale sory, psy zjadły bo myślały że dostaną rybe, szkoda czasu i autorytetu, chyba że przepis przewiduje coś innego niż jest napisane. Naprzykład dużąąąą ilość oliwy, ale wg mnie olej rzepakowy lepiej sie sprawdzi, wyglądają i pachną super ale smak sory beznadzieja !
OdpowiedzUsuń